Wijnproeverij aan huis


Op zoek naar een intieme wijnproeverij aan huis met een klein gezelschap? Ik kom graag langs en zorg ervoor dat het gezellig, heerlijk en leerzaam is. Geniet samen met vrienden of familie van verschillende wijnen uit de Bourgogne.

Wijn proeven is meer dan alleen drinken: het is een combinatie van verschillende zintuigen die samen de beleving vormen. Deze beleving staat samen met gezelligheid centraal tijdens onze proeverijen. De proeverij bestaat uit meer dan alleen luisteren en proeven: het uitwisselen van ervaringen en verhalen staat bovenaan. Hier is gedurende de proeverij dan ook alle ruimte voor.

 

Tijdens de wijnproeverij vertel ik meer over de Bourgogne en wat deze streek te bieden heeft. Vervolgens leg ik het beoordelen van wijn uit (het kijken, ruiken en proeven) en hoe u dit vastlegt op een proefformulier met bijbehorende proefnotities.

Na deze uitleg kunt u genieten van de verschillende wijnen, waarvan u per wijn de beleving vastlegt op het proefformulier. Samen met uw gezelschap lopen we na elke wijn door de proefformulieren, om ieders beleving van de wijn te bespreken.

Tijdens de proeverij wordt gezorgd voor bijpassende hapjes, om te laten zien wat dit kan doen met de smaak van de wijnen, en verschillende combinaties te ervaren. Zo proeft u welke hapjes passen bij welke wijnen.

De proeverij eindigt met verrassende afsluiter.


 

Praktische informatie:

- Interactieve wijnproeverij

-  Crémant de Bourgogne

-  witte wijnen

-  rode wijnen

- Een verrassende afsluiter

- Inclusief bijpassende hapjes en glaswerk

- Proefformulieren per wijn-

- Ca. 2,5 uur durende wijnproeverij (houd rekening met voorbereidingstijd)

 

Het exacte programma, de wijnen en tijdsduur zijn natuurlijk allemaal bespreekbaar.

Bent u geïnteresseerd? Stuur me een email (stienenwijnen@gmail.com) of bel op +31 6 23716760.